-
12 квітня 2017
Рецепт самої смачної паски
автор фото: Оксана Павлюк
До Великодня хочемо поділитись з вами рецептом дуже смачної класичної паски, яку ми вже печемо декілька років поспіль. А сімейним рецептом цієї паски з нами поділився хороший знайомий. І наразі це сама смачна паска, яку я куштувала.
Так виглядали наші пасочки минулого року вдекоровані гніздечками з карамелі та крашанками з лукру. Писанки також наших рук творіння :)
"Татова паска"
Складники:
борошно - 1 кг
цукор - 300 гр
молоко - 0,5 л
жовтки - 12 шт
дріжджі -1
масло - 200 гр
цедра - 2-х лимонів
ваніль, родзинки, щіпка солі
(ми додаємо ще цукати чи шматочки чорного шоколаду)
Приготування:
2 ложки цукру (від усього) + дріжджі залити 1 склянкою теплого молока, підмішати з борошном до консистенції сметани, накрити і поставити в тепле місце на 30-40 хв.
Розтопити масло.
В борошно додати жовтки, тепле молоко, решту цукру, цедру, ваніль.
Місити більше години, аж поки тісто не відставатиме від рук. В процесі додати масло і під кінець родзинки (чи інші додатки). Накрити тісто і поставити рости в теплому місці.
У форми для випікання, вистелені змащеним маслом пергаментом, викладати тісто на 1/3 об'єму, накрити і поставити в тепле місце для росту.
Перед випіканням змастити вершечки збитим жовтком (ми змащуємо жовтком з додаванням молока)
Випікати при 180 45-50хв
Готуйте паски в спокої та тиші.
Ну і звичайно, лише з любов'ю та хорошими думками приготована паска обов'зково вдасться і буде по-особливому смачною!